پیش بینی رشد نقدینگی در 1403
در رابطه با رشد نقدینگی در سال 1403 معاون بانک اضافه کرد:
معاون اقتصادی بانک مرکزی یکی از محورهای سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی را تقویت نظارت و ساماندهی شبکه بانکی خواند و گفت: در سال گذشته سه موسسه اعتباری ناسالم غیرقابل احیای را منحل کردیم و برای سال 1403 نیز سیاست ساماندهی شبکه بانکی را به قوت ادامه می دهیم. براساس بررسیها بانکهای ما در زمره بانکهای سالم، ناسالم غیرقابل احیا و ناسالم قابل احیا قرار میگیرند. البته عمده شبکه بانکی ما اگر هم در زمره بانکهای سالم قرار نگیرند در دسته بانکهای قابل احیا هستند و در سال گذشته با کمک خودشان برنامه احیا به این بانکها داده شده است و به صورت مستمر پایش این برنامهها ادامه دارد. این برنامهها در قالب وصول مطالبات، افزایش سرمایه، کاهش نسبتهای مطالبات غیرجاری و نیز فروش داراییهای منجمد و غیربانکی است و حتماً برای سال 1403 این برنامه با قوت ادامه می یابد.
وی در پایان درخصوص برنامه های سال جاری عنوان کرد: سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب «سال جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است. از این رو و باتوجه به باری که بر دوش نظام بانکی در تأمین مالی کشور است، حتماً باید نقش جدی در این عرصه ایفا کند. در کنار این مهم، امسال سال نخست اجرای برنامه هفتم توسعه و قانون برنامه بانک مرکزی است. برهمین اساس نیز برنامههای اصلاحی برای شبکه بانکی باتوجه به ظرفیتهای موجود در قانون بانک مرکزی و برنامه هفتم توسعه خواهیم داشت. اما نکته اصلی آن است که باید اولویتهای بخشی و پروژه ای در کشور توسط بخش های واقعی و نظام برنامه ریزی کشور تعیین شود تا منابع مالی محدود ارزی و ریالی کشور با هدف حداکثر کردن ارزش افزوده اقتصادی به این اولویت های پیشران تخصیص یابد و حتما می بایست از بی برنامگی و پراکندگی در تخصیص منابع مالی محدود کشور به جد پرهیز کرد؛ تحقق مطلوب این مهم می بایست توسط نظام برنامه ریزی کشور انجام پذیرد.
نقدینگی چیست؟
به مجموع پول و شبهپول موجود در یک کشور اشاره دارد. این متغیر تعیینکننده روند رکودی و تورمی در اقتصاد است. حجم و تغییرات آن ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با نرخ تورم دارد. به عبارت دیگر، نقدینگی شامل پولهایی است که خارج از سیستم پولی و مالی قرار دارند و به جای تولید، صرف خرید و فروش کالا میشوند. اسکناسهایی که روزانه با خود حمل میکنیم نقدترین داراییهای ما هستند. هرچه بتوان سریعتر دارایی را بدون بوجود آوردن تغییر بسیاری در ارزش آن، به پول نقد تبدیل کرد، نقدینگی آن بیشتر است.
در بازار های دیجیتال چگونه است؟
نقدینگی در بازارهای ارز دیجیتال به معنای سهولت در تبدیل ارز دیجیتال به ارزهای دیگر یا نقد کردن آن است. به عبارت دیگر، نقدینگی نشاندهنده این است که میتوانید هر آنچه را که میخواهید، بخرید یا بفروشید، بدون آن که قیمت آن به طور قابل توجهی تغییر کند. این معیار مهم برای سنجش میزان عرضه و تقاضا در بازار است. نقدینگی پایدار در یک بازار نشاندهنده سالم بودن آن است. همچنین، هرچه مقدار نقدینگی یک ارز بیشتر باشد، آن ارز از ثبات و پایداری بالاتری برخوردار خواهد بود. از این رو، نقدینگی در بازارهای ارز دیجیتال اهمیت زیادی دارد. هرچه نقدینگی بیشتر باشد، قیمتها پایدارتر خواهند بود و معاملهگران میتوانند با راحتی به قیمت دلخواه خود خرید یا فروش انجام دهند. بنابراین، نقدینگی یکی از عوامل کلیدی در موفقیت بازارهای ارز دیجیتال است
در بازارهای ارز دیجیتال به معنای سهولت در تبدیل ارز دیجیتال به ارزهای دیگر یا نقد کردن آن است. به عبارت دیگر، نشاندهنده این است که میتوانید هر آنچه را که میخواهید، بخرید یا بفروشید، بدون آن که قیمت آن به طور قابل توجهی تغییر کند این معیار مهم برای سنجش میزان عرضه و تقاضا در بازار است.
نقدینگی پایدار در یک بازار نشاندهنده سالم بودن آن است. همچنین، هرچه مقدار نقدینگی یک ارز بیشتر باشد، آن ارز از ثبات و پایداری بالاتری برخوردار خواهد بود. از این رو، این اصل در بازارهای ارز دیجیتال اهمیت زیادی دارد و هرچه بیشتر باشد، قیمتها پایدارتر خواهند بود و معاملهگران میتوانند با راحتی به قیمت دلخواه خود خرید یا فروش انجام دهند. بنابراین، نقد ینگی یکی از عوامل کلیدی در موفقیت بازارهای ارز دیجیتال است.
باشد. نقدینگی به مجموع پول و شبهپول موجود در یک کشور اشاره دارد. این متغیر تعیینکننده روند رکودی و تورمی در اقتصاد است. حجم نقدینگی و تغییرات آن ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با نرخ تورم دارد. به عبارت دیگر، نقدینگی شامل پولهایی است که خارج از سیستم پولی و مالی قرار دارند و به جای تولید، صرف خرید و فروش کالا میشوند. اسکناسهایی که روزانه با خود حمل میکنیم نقدترین داراییهای ما هستند. هرچه بتوان سریعتر دارایی را بدون بوجود آوردن تغییر بسیاری در ارزش آن، به پول نقد تبدیل کرد، نقدینگی آن بیشتر است