زمان برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
دور دوم انتخابات مجلس جمعه 21 اردیبهشت 1403 ساعت 8 صبح اغاز میشود.
90 نامرد انتخابی راهی دور دوم شده و میتوانند از سیزدهم اردیبهشت تا روز بیستم به تبلیغات بپردازند.
از 90 نامزد انتخابی در دور اول تنها 45 کرسی میتواند پر شود.
چه کسانی حق رای دارند؟
با توجه به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به وسیله تبصره ۴ در ماده ۱۰ اصلاحی قانون و مقرارات انتخابات شورای اسلامی ایران ، تمامی رأیدهندگان در مرحله دوم فقط میتوانند در حوزه انتخابیهای که در مرحله اول رأی دادهاند دوباره رای بدهند و افرادی که در مرحله اول در هیچیک از حوزههای انتخابیه رأی نداده باشند در این مرحله از انتخابات میتوانند در هر حوزه ای شرکت کنند.
نامزد های دور دوم نمایندگان مجلس
حوزهبندی در مجلس شورای اسلامی ایران در دورههای انتخاباتی تغییر میکند. این تغییرات معمولاً پس از هر دوره انتخابات ملی اتفاق میافتد. در این زمان، جمعیت و تراکم ساکنان هر حوزه مورد بررسی قرار میگیرد و تعداد نمایندگان مجلس بر اساس این جمعیت تعیین میشود. اگر جمعیت یک حوزه افزایش یابد، تعداد نمایندگان آن نیز افزایش مییابد و بالعکس. این فرآیند به منظور تضمین تمثیل مناسب و عادلانه در مجلس انجام میشود.
برندگان دور دوم شوارای اسلامی
طی 4 هفته اینده برندگان دور دوم انتخابات مجلس مشخص میشوند و معلوم میشود این 45 کرسی به چه کسانی خواهد رسید و نمایندگان هر مجلس شورای اسلامی در کشور ایران روی هم **۲۰۸ حوزه** مربوط به استانها و اقلیتهای دینی تقسیمبندی شدهاست. هر حوزه حداقل یک نماینده در مجلس دارد[^1^][2][1]. تعداد کرسیها بر اساس جمعیت هر حوزه تعیین میشود. حوزههای با جمعیت بیش از **۳۰۹٫۱۳۶ نفر** به ازای هر کرسی در گروهی قرار میگیرند که مستحق ازدیاد تعداد نماینده است. همچنین، حوزههای با جمعیت کمتر از **۲۰۹٫۱۳۶ نفر** برای هر کرسی در گروه کاهش تعداد کرسی قرار میگیرند
شورای اسلامی در کشور ایران روی هم ۲۰۸ حوزه مربوط به استانها و اقلیتهای دینی تقسیمبندی شدهاست. هر حوزه حداقل یک نماینده در مجلس دارد. تعداد کرسیها بر اساس جمعیت هر حوزه تعیین میشود. حوزههای با جمعیت بیش از ۳۰۹٫۱۳۶ نفر به ازای هر کرسی در گروهی قرار میگیرند که مستحق ازدیاد تعداد نماینده است. همچنین، حوزههای با جمعیت کمتر از ۲۰۹٫۱۳۶ نفر برای هر کرسی در گروه کاهش تعداد کرسی قرار میگیرند.