مدیریت زنجیره تامین در برابر مدیریت لجستیک تجاری

 

لجستیک تجاری

 

مدیریت زنجیره تامین و مدیریت لجستیک تجاری دو دیدگاه متفاوت در حوزه عملیات کسب و کار هستند. این دو مفهوم به طور کلی به موارد زیر تاکید می‌کنند:

مدیریت زنجیره تامین (Supply Chain Management):
– مدیریت زنجیره تامین بر روی هماهنگی فرآیندهای مختلف و ارتباطات بین تمامی اعضای زنجیره تامین تمرکز می‌کند.
– هدف اصلی مدیریت زنجیره تامین بهبود کارایی کل زنجیره تامین، کاهش هزینه‌ها و بهبود رضایت مشتری است.
–  شامل برنامه‌ریزی، تأمین، تولید، حمل و نقل، توزیع و تعاملات با تأمین کنندگان و مشتریان است.

مدیریت لجستیک تجاری (Business Logistics Management):
– مدیریت لجستیک تجاری بیشتر بر فرآیندها و عملیات مربوط به حمل و نقل، انبارداری و توزیع محصولات تمرکز دارد.
– هدف اصلی مدیریت لجستیک تجاری بهینه‌سازی عملیات لجستیکی، کاهش هزینه‌ها و بهبود سرویس‌دهی به مشتریان است.
– مدیریت لجستیک تجاری شامل فعالیت‌های مانند مدیریت انبار، مدیریت حمل و نقل، برنامه‌ریزی توزیع و مدیریت زنجیره تأمین است.

به طور کلی، می‌توان گفت که مدیریت زنجیره تامین بیشتر بر تمامی فرآیندهای مرتبط با تأمین کالاها و خدمات تمرکز دارد و مدیریت لجستیک تجاری بیشتر بر فرآیندهای عملیاتی مانند حمل و نقل و انبارداری تمرکز دارد. با این حال، این دو مفهوم در عمل به طور معمول با یکدیگر ترکیب شده و همکاری و هماهنگی بین آنها می‌تواند به بهترین عملکرد کمک کند.

 

عکس صفحه

نحوه عملکرد جریان هزینه های تولید

در نگاهی دیگر به زنجیره تامین، به نقل از  investopedia اصطلاحات مدیریت زنجیره تامین و مدیریت لجستیک تجاری – یا به سادگی لجستیک – اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. لجستیک، که یک حلقه در زنجیره تامین است، متفاوت است.
لجستیک به طور خاص به بخشی از زنجیره تامین اطلاق می شود. که به برنامه ریزی و کنترل جابجایی و ذخیره سازی کالا ها و خدمات از مبدا تا مقصد نهایی می پردازد. مدیریت با مواد اولیه آغاز می شود و با تحویل محصول نهایی به پایان می رسد.
مدیریت لجستیک موفق تضمین می کند. که در هیچ نقطه ای از زنجیره تاخیری در تحویل وجود ندارد و محصولات و خدمات در شرایط خوبی تحویل می شوند. این به نوبه خود به کاهش هزینه های شرکت کمک می کند.

شاید برای شما جالب باشد:  انواع زنجیره تامین

جریان هزینه های ساخت به فرآیند استفاده از مواد و نیروی کار برای تکمیل یک محصول نهایی که می تواند به مشتری فروخته شود اشاره دارد یک سیستم مدیریت زنجیره تامین می تواند هزینه و پیچیدگی فرآیند تولید را کاهش دهد به ویژه برای تولید کننده ای که از قطعات زیادی استفاده می کند
به عنوان مثال، یک تولید کننده لباس ممکن است ابتدا مواد خام مانند پارچه، زیپ، و سایر قطعات مورد استفاده برای تولید لباس را به تولید منتقل کند. سپس سازنده برای راه اندازی ماشین آلات و انجام کارهای دیگر با استفاده از مواد، هزینه های نیروی کار را متحمل می شود. پس از تکمیل اقلام، باید بسته بندی و نگهداری شوند تا زمانی که به مشتری فروخته شوند.