مدیریت زنجیره تامین و لجستیک چیست؟
در این مقاله به بررسی تعاریف. مدیریت لجستیک و مدیریت زنجیره تامین. از منظر موسسه آموزش لجستیکی Reliant می پردازیم.
مدیریت لجستیک چیست؟
رویه مدیریتی که توسعه محصولات، مدیریت، داده ها و سرمایه. را متناسب با منابع مواد خام تا رسیدن به خریدار نهایی خود هماهنگ می کند. به عنوان مدیریت لجستیک شناخته می شود. هدف این روش این است. که کالای صحیح را با کیفیت مناسب در زمان مناسب. در مکان ایده آل و با هزینه مناسب به مشتری قطعی ارائه دهید. تمرینات استراتژیک به دو دسته بندی کلی تقسیم می شوند که عبارتند از.
- لجستیک ورودی: فعالیت هایی که مربوط به. تهیه مواد، جابجایی، ذخیره سازی و حمل و نقل است.
- لجستیک خروجی: فعالیت هایی که با جمع آوری، نگهداری و توزیع یا تحویل. به مصرف کننده نهایی مرتبط است.
جدای از اینها. فعالیت های مختلفی شامل انبارداری، بسته بندی محافظ محصولات. انجام سفارش، کنترل موجودی، حفظ تعادل بین تقاضا و عرضه، مدیریت انبار می باشد. این باعث می شود بودجه در هزینه و زمان، موارد فوق العاده و غیره به ارمغان بیاورد.
مدیریت زنجیره تامین چیست؟
مدیریت زنجیره تامین (SCM). سیستمی از تمرینات مربوط به تغییر و توسعه از مواد خام تا کالاهای تکمیل شده. تا زمانی که به مشتری نهایی برسد. این نتیجه اقدامات انجمن های مختلف است. که در تولید این زنجیره از فعالیت ها حمایت کردند.
این سازمانها ممکن است. سازمانهایی را که انجمن از هماکنون با آنها کار میکند. مانند همدستان یا ارائهدهندگان، سازندگان، عمدهفروشان، خردهفروشان و خریداران، ترکیب کنند. تمرین ها ممکن است. شامل هماهنگی، منبع یابی، کسب، تولید، آزمایش، هماهنگی، مدیریت مشتری، برآورد اجرا و غیره باشد.
مدیریت زنجیره تامین یک رویکرد چند بعدی دارد. که به جریان مواد اولیه و کار در حال انجام (کالاهای نیمه تمام) در داخل سازمان. و نتیجه نهایی خارج از سازمان تا رسیدن به دست آخرین خریدار. با تاکید کامل بر روی سازمان می پردازد
تفاوت های مدیریت زنجیره تامین و مدیریت لجستیکی را از اینجا بخوانید..
منظور از رویکرد چند بعدی در زنجیره تامین چیه؟
در زنجیره تامین، رویکرد چند بعدی به معنای در نظر گرفتن ابعاد مختلف و متنوعی از عوامل و فاکتورهای موجود در زنجیره تامین است. این ابعاد میتوانند شامل عوامل مانند هزینه، کیفیت، زمان، انعطافپذیری، پایداری و سطح خدمات باشند. با در نظر گرفتن این ابعاد مختلف، مدیران زنجیره تامین قادرند بهترین تصمیمات را اتخاذ کنند و به بهبود کارایی و کارآیی زنجیره تامین خود بپردازند.